Even voorstellen

Linde Ammerlaan werd geboren op 18 September 1997. Linde was altijd al bezig met zingen en acteren maar toen ze 11 jaar was is ze aangestoken met het ‘musicalvirus’ en het performen voor publiek. Ze kwam terecht bij de Deventer Jeugd Musical en heeft hier in  7 producties mee gespeeld. Anastasia en Kruistocht in spijkerbroek zijn hier voorbeelden van. 

Naast musical is ze ook op haar 11e begonnen met lichte zangles. Dit heeft ze gedaan tot haar 18e hierna is ze overgestapt op klassiek om zo de zangtechniek te verbeteren. Met deze technieken en de voorkennis vanuit musical is ze op haar 21ste toegelaten tot de opleiding Docent muziek op Fontys hogeschool voor de kunsten. Waar ze momenteel nog steeds studeert. Ze wilde zich verder specialiseren in de zang en heeft haar minor gericht op zangmethodiek en klassieke zang.

Naast haar studie doet Linde vaak mee aan projecten buitenaf. Zo heeft ze met Koning van Katoren van het Nationaal Jeugd Musicaltheater mee gedaan. Waar ze samen met Dick Feld en Merijn Oerlemans op het toneel heeft gestaan. 

Na haar studie wil Linde les gaan geven op het basisonderwijs en haar zangcarrière verder uitbreiden. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *